GIN TASTING AVOND ORGANISEREN MET VRIENDEN

GIN TASTING AVOND ORGANISEREN MET VRIENDEN

Een gin tasting avond met vrienden organiseren is dé manier om gezellig samen te zijn en nieuwe, smaakvolle creaties te ontdekken. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? In dit artikel geven we je alle tips voor een onvergetelijke avond.

gintonic inschenken met een bloedsinasappel

ZELFBEDIENING OF BEDIENING?

Stel je een gin en tonic bar voor als stralend middelpunt van je feest, een absolute eyecatcher. Je kunt ervoor kiezen om je gasten zelf de lekkerste combinaties te laten maken, wat het extra interactief maakt. Mocht je jezelf liever volledig ontzorgen, overweeg dan bediening in te huren voor professionele cocktails.

BOTANICALS: DE SMAAKMAKERS VAN JE COCKTAIL

In onze gin pakketten vind je 12 premium kruiden zoals jeneverbes, groene kardemom, en lavendel. Deze botanicals zijn de smaakversterkers van je gin & tonic. Zo past bij een Bombay Sapphire een neutrale of bloemige tonic, en een garnering van citroen perfect.

DRESSCODE & THEMA

Bij een Gin & Tonic-feest hoort een spetterend thema en een passende dresscode. Enkele voorbeelden:

  • Vintage Garden Party: Gasten in pastelkleurige kleding met bloemenprints. Decoreer de tuin met bloemen en lantaarns.
  • Gin & Jazz: Denk aan de jaren ’20-stijl, met flapper-jurken en parels. Jazzmuziek op de achtergrond maakt het plaatje compleet.
  • Gin & Boho: Comfortabele, bohemian stijl kleding. Versier de ruimte met dromenvangers en zachte kussens.

Zorg ervoor dat de dresscode duidelijk is voor alle gasten en maak het gemakkelijk om het thema te volgen.

EXTRA TOUCH: POSTER VOOR COCKTAILRECEPTEN

Een leuk idee is om een poster op te hangen waarop iedere gast zijn of haar favoriete cocktail kan opschrijven. Zo breng je elkaar op de leukste ideeën en ontdek je misschien wel je nieuwe favoriete gin combinatie.

AFSLUITING

Een gin tasting avond met vrienden organiseren vergt wat voorbereiding, maar met deze tips ben je al een heel eind op weg naar een geweldige en gezellige avond. Zorg voor een uitnodigende gin en tonic bar, verwen je gasten met heerlijke botanicals en vergeet vooral de Bob niet. Kies een thema dat bij jou past, en genieten maar!


Terug naar blog